Administrație

Lucrările la Căminul Cultural din Lovrin, în linie dreaptă

Lucrările la Căminul Cultural din Lovrin, în linie dreaptă

Se lucrează intens în această perioadă la una dintre cele mai importante investiții din comuna Lovrin. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural.

Muncitorii avansează de la o zi la alta cu proiectul și lucrează acum la consolidarea structurii și la ridicarea unor ziduri noi în locul celor care au fost dărâmate. Din cauza unor probleme apărute pe parcursul iernii, lucrările de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural au fost întârziate. Însă, autoritățile dau asigurări că până la finele anului lucrările vor fi complet gata. Potrivit primarului comunei Lovrin, Marius Graur, aici vor putea fi găzduite o serie de evenimente culturale și artistice.

Este un proiect pe care l-am avut în vedere de foarte mult timp. A fost o prioritate de când am venit în primărie, cu toate că nu m-am gândit că o să mă împiedic de atâtea probleme. Dar a fost și o ambiție personală. Am convocat și Consiliul Local în lupta aceasta, pentru că necesită o sumă foarte mare pentru reabilitarea lui. După șapte ani de muncă am reușit să obțin aproximativ opt sute de mii de euro. E o sumă consistentă, dar având în vedere complexitatea lucrărilor și ceea ce ne dorim să facem din această clădire, care a fost un simbol pentru Lovrin, cu siguranță merită. Oamenii tânjesc după o sală de evenimente, pentru că n-am avut și erau nevoiți să apeleze la comunele limitrofe. Prin suma pe care am reușit să o atragem vrem să facem un palat de cultură. Va fi sală de expoziții, o alta de o sută cincizeci de locuri, unde să-și poată desfășura activitatea și elevii de liceu, pentru evenimentele mai mari construim o sală de cinci sute de locuri. Ca suprafață este cea mai mare clădire din Lovrin, în jur de o mie patru sute metri pătrați și din acest motiv am întâmpinat probleme la proiect”, a spus Marius Graur, primarul comunei Lovrin.

Reamintim, proiectul de reabilitate și modernizarea a Căminului Cultural este finanțat cu fonduri de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*