Eveniment

În weekend, poliţiştii de la Rutieră au dat peste 400 de amenzi

În weekend, poliţiştii de la Rutieră au dat peste 400 de amenzi

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 175 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 18 permise de conducere.

Astfel, poliţiştii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 416 sancţiuni contravenţionale, dintre care 175 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 104 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 18  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În noaptea de 8 spre 9 iulie, în jurul orei 00.30, poliţiştii Postului Tormac au depistat un bărbat de 64 de ani în timp ce conducea un autoturism pe raza localității mai sus menționată, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*