Administrație

Au început lucrările de asfaltare a străzilor din Utvin. În ce stadiu se află

Au început lucrările de asfaltare a străzilor din Utvin. În ce stadiu se află

Lucrările de asfaltare a străzilor în Utvin sunt în grafic, dă asigurări edilul comunei Sînmihaiu Român, Viorel Mărcuți. Potrivit acestuia, într-o lună și jumătate, totul ar trebui finalizat.

Muncitorii lucrează de zor astfel încât proiectul privind asfaltarea străzilor să fie finalizat la termen. “În prezent avem execuție asfaltare Sînmihaiu Român. Avem finalitate la covor asfaltic efectiv, aproximativ șase kilometri. Suntem cu utilajele la Utvin, se lucrează la podețe, tot ce înseamnă să încheiem lucrarea, probabil că într-o lună jumătate maxim”, a spus primarul Viorel Mărcuți.

În plus, autoritățile au solicitat finanțare prin programul POR pentru extinderea sălilor de clase la Sînmihaiu Român și Utvin. Și podul de la Utvin a fost reabilitat cu bani de la bugetul local. Însă  autoritățile au în plan construirea unui pod nou. “Nu este o lucrare definitivă. O să dorim un pod în adevăratul sens al cuvântului, peste Bega. Agricultorii nostri trebui să vină pe la Sînmihai să poate să meargă să-și lucreze parcele din zona Utvin, lucru care nu e normal să vină pe drumul județean cu utilaje. În întâmpinarea lor am mai ieșit cu un proiect pe Submăsura 4.3. pe drumuri agricole, o să modernizăm și acolo, drumuri de asfalt cu lățime de până în trei metri ca tot ce înseamnă utilaje și tractoare să nu mai vină pe drumul județean, ci să meargă paralel pe drumurile agricole. Este un proiect în evaluare, avem un punctaj foarte bun, sperăm să prindem finanțare. Acesta este pe AFIR”, a mai adăugat primarul Viorel Mărcuți.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*