Administrație

Au început lucrările la bazinul exterior al ștrandului din Lovrin. Investiție de 400 mii lei

Au început lucrările la bazinul exterior al ștrandului din Lovrin. Investiție de 400 mii lei

După ce anul trecut a fost reabilitată complet baza de tratament și agrement din comuna Lovrin, autoritățile se preocupă acum și de ștrandul din localitate. Vorbim de investiții serioase, în valoare de 400 mii lei. Astfel, se va face reabilitarea completă a bazinului exterior și a spațiului din jurul acestuia.

Autoritățile din Lovrin doresc prin acest proiect de reabilitare a ștrandului termal să le creeze toate condițiile benefice bănățenilor, pentru ca aceștia să nu mai meargă la ștrandurile din Ungaria. Și asta pentru ca localitatea Lovrin este mult mai aproape, fiind situată la doar 47 km kilometri de Timișoara. “Lucrările au început acum o lună și jumătate. Văzând amploarea lucrărilor, credem că sezonul este încheiat pentru noi, vrem să finalizăm lucrarile până în toamnă. Și ca să facem un lucru bun și pe placul cetățenilor care vor vizita ștrandul din Lovrin, sperăm că anul viitor va fi dat la cheie cu toate dotările și îmbunătățirile pe care le aducem la bazin și plaja exterioară”, a explicat primarul comunei Lovrin Marius Vasile Graur.

Potrivit edilului, bazinul trebuie să întrunească standardele și normele europene. Astfel că a fost modificată adâncimea apei, fiind un ștrand termal.“Datorită noii legislații, trebuia să umblăm la adâncimea bazinului. Am făcut bazinul să fie la 1,55 metri pentru că este apă geotermală, având în vedere că adâncimea bazinului era de 2 metri. Am refăcut toată plaja exterioară și sistemul de canalizare și irigare a plajei”.

Ştrandul funcţionează din anii 1960. Douăzeci de ani mai târziu, Institutul de prospecţiuni geologice comanda foraje în zonă. Au urmat imediat 14 foraje, dintre care unul și-a dovedit potențialul. Apa are un debit de 8 litri pe secundă, iar la captare are 84 grade C. În bazinul principal al ştrandului apa are o temperatură de 32 grade C. Suprafaţa bazinului este 750 mp. În acelaşi perimetru funcţionează şi un bazin destinat copiilor. Acesta are o adâncime fixă de 0,6 m şi o suprafaţă de 140 mp.

Valoarea totală a lucrărilor de la ștrandul termal este de aproximativ 400 mii lei, bani de la  bugetul local.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*