Sport

Stadion NOU la Timişoara? Robu: “Este pe lista Companiei Naţionale de Investiţii”

Stadion NOU la Timişoara? Robu: “Este pe lista Companiei Naţionale de Investiţii”

Primarul Timişoarei a anunţat, astăzi, că Timişoara va avea parte de o investiţie cât se poate de aşteptată de pasionaţii de sport de pe Bega: un stadion nou, care ar urma să beneficieze de o capacitate de 31.000 de locuri. Construcţia ar urma să fie ridicată cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Conform ziare.com, municipalitatea din Timişoara a depus deja dosarul pentru construirea unui nou stadion în capitala Banatului, la Compania Nationala de Investiţii, şi speră să primească aviz favorabil, dar şi resursele financiare pentru construcţia acestuia.

“Acest proiect este pe lista sinteză cu obiective de investiţii la Compania Naţională de Investiţii. Sperăm să facă şi pasul următor, să ajungă să fie finantat pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic cu detaliile de execuţie” a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei, pentru sursa citată.

Aceeaşi publicaţie online anunţă că, din informaţiile pe care le deţine, arena va fi amplasată pe locul actualului stadion “Dan Păltinişanu”, deşi primarul urbei bănăţene susţinea până acum că viitorul stadion al oraşului va fi construit alături. De asemenea, se precizează faptul că stadionul va avea capacitatea de aproximativ 31.000 de locuri, deşi acelaşi Nicolae Robu susţinea că are în vedere construirea unei arene cu circa 42.000 de locuri.

Deşi nu se cunosc detalii legate de valoarea posibilei investiţii, ziare.com susţine că cel mai probabil se va urma modelul de la Craiova, unde stadionul costă în jur de 50 de milioane de euro.

Stadionul “Dan Păltinişanu” a fost construit în 1963 şi a suferit doar câteva “îmbunătăţiri” în perioada în care echipa era finanţată de Marian Iancu. Arena are peste 32.000 de locuri şi aparţine Consiliului Judeţean Timiş, însă, acelaşi Nicolae Robu a solicitat, în scris, instituţiei conduse de Călin Dobra cedarea stadionului în favoarea Primăriei Timişoara.

La această oră, din bani publici, se construiesc stadioane noi la Craiova, Târgu Jiu şi Arad.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*