Administrație

Prima șalupă a intrat în posesia polițiștilor locali de la Biroul de Patrulare Navală

Prima șalupă a intrat în posesia polițiștilor locali de la Biroul de Patrulare Navală

Veste bună! În această dimineață a sosit prima șalupă a Poliției Locale Timișoara, care va patrula pe canalul Bega.

Zeci de mașini noi vor intra în posesia polițiștilor. Consilierii locali au aprobat luna trecută un proiect privind normativul de cheltuieli pentru dotarea instituției cu mai multe vehicule. Astfel, este vorba despre 30 de mașini mici și autoutilitare, două remorci și de o șalupă, care va fi destinată Biroului de Patrulare Navală. Șalupa va intra în posesia agenților de la Biroul de Patrulare Navală a Poliției Locale.

Reamintim, în parcul auto al Poliției Locale Timișoara în prezent se află 18 autoturisme și o remorcă.

Municipalitatea dorește să înființeze Direcția Poliției Navale! Pentru aceasta, se va utiliza infrastructura de transport naval a Canalului Bega, de la Uzina Hidroelectrica Timişoara până la limita unităţii administrativ teritoriale a Municipiului Timişoara (Podul Modoş).

Canalul Bega parcurge întregul oraş pe direcţia SV-NE. Are o lungime de 10,60 km. Canalul Bega este primul canal navigabil construit în România. Construit iniţial pentru asanarea terenurilor inundabile, a fost amenajat ulterior pentru navigaţie. Din 1958 transportul de mărfuri a încetat, iar din 1967 au fost retrase şi navele de pasageri. În prezent, canalul poate fi navigat doar de mici ambarcaţiuni, în rest este parţial colmatat şi nu poate fi utilizat pentru traficul comercial, până la finalizarea lucrărilor de dragare şi ecologizare.

(Foto: Facebook.com/ Ghiroda merita mai mult)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*