Educație

Studenți timișoreni au dezvoltat tehnologii de conducere autonomă

Studenți timișoreni au dezvoltat tehnologii de conducere autonomă

35 de studenți, împărțiți în șapte echipe au concurat la ediția din acest an a InGENIOUSly Continental. Tema din acest an a fost Car2car communication. Sub coordonarea mentorilor Continental și ai Universității Politehnica, ei au lucrat 17 săptămâni la crearea unei mașini care să poată comunica printr-un sistem wi-fi cu alte vehicule din trafic precum și cu infrastructura. Tinerii înscrişi în competiţie sunt studenţi ai Universităţii Politehnica şi ai Universităţii de Vest, din Timişoara.

„Conducerea autonomă este una dintre direcțiile în care se îndreaptă sectorul auto. Am încercat, prin această temă, să îi punem pe studenți în fața unor situații reale, să își dea drumul imaginației, să fie creativi și să vină cu soluții care pot contribui la dezvoltarea acestui domeniu. Rezultatele sunt promițătoare. Ei au muncit în echipă și au aflat ce înseamnă să te bazezi pe muncă altora pentru a duce un proiect la bun sfârșit. A fost o experiență importantă pentru ei, dar și o ocazie să descoperim tineri pasionați care pot contribui la creșterea acestei industrii“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental Automotive Romania.

Câştigătorii au fost recompensaţi cu 6.000 de lei, locul secund cu 3.200 de lei, iar echipa de pe locul 3 a primit 1.600 de lei.

Iată şi componenţa echipelor:

Locul 1 (Team3): Raul Steleac, Patrick Schmiedt, Elisei Ilies, Florin Alexandru, Marta Verik.

Locul 2 (Team1): Andrei Bulaichi, Adrian Torja, Maria Sandu, Ionel Popescu, Andrei Iuhasz.

Locul 3 (Team8): Andrei Rosu, Adrian Craciun, Horia Dumitru Iustin Neaga, Costinel Ionica, Cristina Golban.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 227.000 de angajați în 56 de țări.

În perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1.2 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*