Administrație

Recepţia finală pentru reţelele de apă şi canalizare din Pecica

Recepţia finală pentru reţelele de apă şi canalizare din Pecica

Un proiect important pentru administrația arădeană a fost finalizat! Vorbim despre recepţia finală a lucrărilor realizate prin Contractul CL12 „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare Pecica” din cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad.

Lucrările în valoare de peste 25 milioane lei, au demarat în anul 2013. După recepţia la terminarea lucrărilor, care a avut loc în luna iunie a anului 2016, a urmat o perioadă 12 luni de notificare a defectelor, timp în care funcţionarea acestor lucrări a fost corespunzătoare, iar neregulile constatate au fost remediate, fiind astfel îndeplinite condiţiile pentru efectuarea recepţiei finale.

Pe sectorul de apă potabilă, prin acest contract de lucrări s-au obţinut: extinderea reţelei de distribuţie apă potabilă cu aproximativ 23 km, realizarea a 1599 de branşamente de proprietăţi şi montarea a 177 de hidranţi subterani. Pe sectorul de canalizare s-a realizat extinderea reţelei de canalizare, cuprinzând extinderea reţelei de canalizare gravitaţională cu o lungime de aproximativ 43 km, fiind realizate şi 2993 de racorduri individuale. De asemenea, a fost reabilitată staţia de pompare apă uzată existentă (cu înlocuirea pompelor submersibile), fiind executate şi 5 staţii intermediare de pompare a apelor uzate cu conductele de refulare aferente în lungime de 1,3 km.

CL12 „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare Pecica” este cel de-al patrulea contract recepţionat final de către Compania de Apă Arad şi cel de-al optulea contract de lucrări adjudecat în cadrul proiectului major de investiţii, fiind atribuit prin licitaţie deschisă şi executat de compania S.C. Hidroconstrucţia S.A.

 

 

(Foto: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*