Educație

INEDIT. Studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara au creat mașini inteligente

INEDIT. Studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara au creat mașini inteligente

Universitatea Politehnica Timișoara și Continental Automotive au provocat 40 de studenţi, împărţiţi în 8 echipe, să creeze o maşină care să poată comunica cu alte vehicule din trafic. Maşina trebuie să parcurgă o rută și să se sincronizeze cu semnele de circulație, precum și cu celelalte mașini de pe traseu.

Sub coordonarea mentorilor din Continental și din Universitatea Politehnica Timișoara, după 17 săptămâni de muncă asiduă, 7 dintre echipe au concurat în cadrul probei finale. “Am avut de proiectat o mașinuță automată care să comunice prin WI-FI și să poată transmită live, să comunice cu alte mașini: să dea prioritate, să facă viraje, să ocolească obstacole. În echipa noastră am fost cinci persoane.   Am lucrat patru luni de zile, pe trei taskuri”, a spus Andrei Doboș, unul dintre coordonatorii echipei 5.

Mașina noastră a fost creată să meargă drept, nu face viraje, transmite date, comunică. Am învățat multe lucruri, pe electronică am învățat să proiectez, să fiu cât mai eficient în alegerea componentelor și din punct de vedere energetic și financiar. Colaborarea cu Continental a fost bună, am avut parte de un mentor foarte bun”, a declarat Silviu Nicola.

Să se descurce în intersecții, adică să meargă aproape ca o mașină normală și să comunice cu alte mașinute. Are semnalizări, stopuri care se comporta ca o mașină adevărată. Destul de grea provocarea, dar am învățat multe lucruri, cel mai important. Am încercat să fim independenți să învățăm cât mai multe lucruri”, a explicat Andrei Bulaichi.

Finala competiţiei InGENIOUSly Continental a avut loc azi la sediul Continental Automotive Timişoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*