Sănătate

Punctele de prim – ajutor pe timp de caniculă redeschise în Timiş

Punctele de prim – ajutor pe timp de caniculă redeschise în Timiş

Temperaturile ridicate de afară continuă să pună probleme în vestul ţării. Astfel că cele cinci puncte de prim – ajutor pe timp de caniculă au fost redeschise în Timișoara și în Lugoj.

În Timișoara, punctele sunt stabilite în incinta clădirii Poșta Mare, în Piețele 700, Iosefin și în clădirea Operei. În Lugoj, punctul va fi deschis în incinta clădirii Casa Sindicatelor. Programul: de luni până vineri, interval orar 11 – 17. La fiecare punct vor fi prezenți cursanți ai Școlii post-liceale cu profil sanitar “Henry Coandă” Timișoara. Se vor face recomăndari medicale pentru perioadele cu disconfort termic, se va oferi apă și prim-ajutor, acolo unde este cazul.

Activarea amplasamentelor de prim – ajutor este punct principal al unui protocol agreat de către Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, Primăria municipiului Timișoara și filiala Timiș Crucea Roșie.

DSPJ Timiș reamintește că se mențin toate recomandările medicale pentru perioadele în care temperaturile depășesc pragul de confort. Medicii cer supravegherea atentă a copiilor, să nu fie lăsați în spații care nu sunt bine aerisite, să nu stea în soare, plimbările și joacă să fie dimineața și după ora 18, hidratare constantă fără a aștepta  apariția senzației de sete, alimentație ușoară și potrivită vârstei. De asemenea, persoanele cu afecțiuni cardiace și cele aflate sub tratament medical să evite deplasarea prin soare, mai ales între orele 11 și 18 și să păstreze  legătură cu medicii de familie.

În locuințe, închideți toate aparatele electrice pe care nu le folosiți, aerisiți seară și dimineață după care închideți și acoperiți ferestrele. Purtați îmbrăcăminte lejeră, în culori deschise și acoperiți capul cu pălării și eșarfe.

Evitați băuturile dulci, carbogazoase, alcoolul și cafeaua.

Pot fi accesate recomandări ale medicilor, pentru perioadele cu temperaturi caniculare, pe site-ul DSP Timiș.

 

 

 

(Foto: observatorph)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*