Life-style

Acţiune inedită la Timişoara: IA Românească pe Bicicletă

Acţiune inedită la Timişoara: IA Românească pe Bicicletă

Sâmbătă, 24 iunie, este Ziua Internațională a Iei, iar Verde pentru biciclete marchează cum se cuvine această sărbătoare.

Aflat la cea de-a treia ediție, evenimentul IA Românească pe Bicicletă are rolul de a readuce în discuție frumusețea portului românesc. Ia românească, costumul popular și elementele componente au inspirat an după an designeri internaționali. Portul românesc este mai actual ca niciodată și poate fi integrat în viața de zi cu zi, întocmai precum mersul pe bicicletă se dorește a fi un stil de viață.

Conceptul ”IA românească pe Bicicletă” a venit natural, văzând că o sumedenie de participante la pedalările Verde pentru Biciclete au ales această componentă vestimentară tradițională.

Bicicliștii iubitori ai vestimentației tradiționale românești se vor prezenta pe platforma Timco începând cu ora 10:30. Ca de obicei, vor fi distribuite stickere ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete” și numere de bicicletă, plus câteva surprize pentru cei prezenți. Va avea loc o expoziție de fotografii în premieră a Asociației Prin Banat, iar partenerii sportivi Smartfit Studio 1 / Smartfit Studio 2 / Smartfit Studio 3 vor susține o sesiune de încălzire… specifică! „Pregătim o sumedenie de premii, pentru participanții la eveniment din partea sponsorilor și partenerilor noștri. Premiem cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradițional, cea mai veche ie, cea mai frumoasă apariție feminină și cea mai frumoasă apariție masculină. Fiecare câștigător va primi câte un abonament full fitness de o lună din partea Smartfit Studio. În plus, Arsenal Park va oferi o noapte de cazare în cel mai mare parc tematic din țară, valabilă în timpul săptămânii, cu mic dejun pentru 2 persoane, acces pentru 2 persoane în AquaPark Arsenal și acces la una din activitățile din Aventura Park Arsenal (trasee de cățărare, tiroliană sau PowerFan Jumps). De la ora 11:30 vom parcurge împreună următorul traseu: Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii – Calea Al. I Cuza – Piața Mărășești – Str. Oituz – Piața Ionel I.C.Brătianu – Bulevardul Take Ionescu – Str. Simion Bărnuțiu – Str. Gheorghe Adam – Str. Imbroane – Muzeul Satului Bănățean. Vom poposi în Muzeul Satului Bănățean Timișoara Oficial, unde vor avea ateliere specifice, în cadrul unui eveniment organizat de partenerii noștri, Asociatia Culturala ART Protocol. În plus, împreună cu Asociaţia Culturală ART PROTOCOL, oferim participanţilor îmbrăcaţi în ie sau în costum popular posibilitatea de a se fotografia în Oglinda WOW – Cabina Foto, pusă la dispoziție în mod gratuit pe parcursul evenimentului la Muzeului Satului Bănățean”, au transmis organizatorii.

Atenție: este interzisă plimbarea pe bicicletă copiilor sub 14 ani. Aceștia pot fi transportați pe bicicleta părinților sau într-o remorcă pentru bicicletă. Este o condiție impusă de către Poliția Rutieră.

IA românească pe Bicicletă este un eveniment organizat de Fundatia Bega în cadrul Verde pentru Biciclete.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*