Utile

Ne aşteptă vreme caniculară miercuri şi joi

Ne aşteptă vreme caniculară miercuri şi joi

Meteorologii anunță temperaturi la limita caniculei pentru următoarele două zile. Mercurul va urca în termometre până la 35 de grade în unele zone.

Miercuri, în Banat şi Oltenia, cele mai ridicate valori diurne se vor situa în jurul pragului de caniculă, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe spaţii mici 80 de unităţi, condiţii în care va apărea starea de disconfort termic. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 35 de grade, iar cele minime între 12 şi 20 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni, dar şi mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, dar vor fi  şi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, punctiform căderi de grindină şi cantităţi de apă mai mari de 20 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala – în jumătatea de nord a ţării şi la munte, în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, iar în cea de sud, după aceea, dar pe arii mai restrânse.

Joi, vremea va fi în general frumoasă, iar în regiunile vestice, sudice şi centrale şi călduroasă. Din nou, în Banat şi în Oltenia, vor fi valori caniculare după-amiază şi disconfort termic, indicele de temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă, pe spaţii restrânse, pragul de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil şi îndeosebi după-amiaza şi seara, local în zona montană şi submontană şi izolat în restul teritoriului, vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice. Punctiform, vor mai fi posibile căderi de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, dar trecător şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 35 de grade, iar cele minime de la 8 grade în depresiuni, până la 21…22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Sursa: b1.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*