Turism

Albania devine o destinaţie tot mai căutată de către români

Albania devine o destinaţie tot mai căutată de către români

Albania devine o nouă destinaţie tot mai căutată de către turiştii români, dar infrastructură rutieră din regiune este încă deficitară, spun oficialii Corali Holidays, unul dintre principalii touroperatori specializaţi pe transport cu autocarul din România, care arată peste 80% dintre hotelurile de pe litoralul albanez au o vechime de sub zece ani.

În urmă cu 10-15 ani, Albania practic nu există pe harta turistică a Europei. Începând cu 2007, asistăm la o creştere spectaculoasă pe segmentul de incoming: în 7 ani (2007-2014) s-a triplat numărul de înnoptări ale turiştilor străini, ajungând la peste 3,3 milioane în 2014. Şi acest număr urcă an de an”, arată un comunicat transmis joi de Corali Holidays, citând date oficiale ale guvernului albanez, scrie News.ro.

Numărul de sosiri în Albania ale cetăţenilor străini s-a ridicat anul trecut la 4,73 milioane, în creştere de la 4,13 milioane în anul 2015, arată datele oficiale statistice.

În luna aprilie a acestui an, sosirile turiştilor albanezi şi străini în Albania s-au ridicat la circa 764.500, mai mult cu 17,8% faţă de aprilie 2016, şi la 2,28 milioane între ianuarie-aprilie în acest an, în creştere cu 7,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

”O pondere semnificativă a hotelurilor de pe litoralul albanez funcţionează 8-9 luni pe ani, prelungind astfel sezonul şi creând premisele turismului social”, adaugă oficialii companiei.  De altfel, în toamna anului 2016, compania a derulat primul program având destinaţie principala Albania, un sejur în Durres combinat cu vizitarea altor locuri din apropiere şi de pe traseul prin Macedonia vecină (Ohrid şi Skopje).  Pentru plecarea din septembrie 2017, tarifele pachetelor încă disponibile pleacă de la 229 euro/persoană pentru cinci nopţi cazare cu demipensiune hotel trei stele transport autocar, ghid, vizitele din program plus o excursie opţională gratuită”, subliniază Dumitru Luca, director general al touroperatorului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*