Eveniment

Țigări ascunse în podeaua dublă a unui autoturism. Unde au făcut vameşii descoperirea

Țigări ascunse în podeaua dublă a unui autoturism. Unde au făcut vameşii descoperirea

În seara zilei 18 iunie, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, județul Mehedinți, s-a prezentat la controlul de frontiera, pentru a intra în România, cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, cetăţeanul roman P. Victor, în vârstă de 47 de ani, domiciliat pe raza județului Mehedinți.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, însă, acționând în baza unei informaţii privind implicarea acesteia în traficul ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea  unui control amănunţit asupra autoturismului.

Astfel, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali, cu sprijinul câinelui antitabac SID din cadrul Biroului Vamal, au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în podeaua dublă a autoturismului, într-un loc special amenajat sub scaunul şoferului şi sub scaunul din dreapta, 1.960 de pachete cu ţigări mărcile Ashima și Marble, fără marcaje fiscale.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau să fie introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

În cauză, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cantitatea de 1.960 de pachete cu ţigări, în valoare de 23.520 lei, a fost confiscată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*