Politic

Daniel Constantin: Am certitudinea că moțiunea nu va trece

Daniel Constantin: Am certitudinea că moțiunea nu va trece

Daniel Constantin are certitudinea că moțiunea de cenzură nu va trece, dacă parlamentarii PSD și ALDE vor vota, miercuri, în funcție de principiile lor. El a spus la emisiunea „În fața ta” de astăzi că sunt mulți parlamentari care nu sunt de acord cu modul de a face politică al lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul lider al ALDE a declarat că „pe oră ce trece” tot mai mulți parlamentari ai puterii se răzgândesc și ar urma să voteze împotriva moțiunii de cenzură.

„Am primit multe telefoane de la oameni care nu mai vor să facă o astfel de politică, să se uite în orb la ce spune liderul de partid”, a subliniat el.

În acest sens, Daniel Constantin a precizat că nu a vorbit cu Mihai Chirica despre adunarea votului, un alt membru al coaliției de guvernare care a avut declarații contra liderului de partid. În plus, a dezvăluit că l-au sunat mai mulți actuali lideri județeni de la ALDE.

Întrebat câți parlamentari nu vor vota moțiunea, el nu a dat un număr exact, dar a răspuns că nu ar avea cum să treacă.

„Dacă oamenii vor înțelege momentul cheie pe care îl traversează România, pot să vă spun că am certitudinea că nu va trece această moțiune de cenzură. În momentul de față sunt mult mai mulți decât cei 13 sau 14 de care este necesar. Nu știu care va fi atitudinea, dar știu că dezavuează acest mod de a face politică pe care îl propagă domnul Dragnea și domnul Tăriceanu”, a declarat Daniel Constantin, la Digi24.

„Din informațiile pe care le am, din telefoanele pe care le-am primit, în momentul de față am această certitudine. Va depinde ce fac și cei de la UDMR și minoritățile”, a întărit deputat.

El a mai spus că nu a vorbit personal cu cei de la UDMR și nu a precizat care au fost concluziile discuțiilor. Ieri însă, Kelemen Hunor a anunțat că formațiunea sa va decide cum va vota înaintea votului de miercuri. „Eu am convingerea că și ei simt ce se întâmplă în societate”, a afirmat Daniel Constantin.

Fostul copreşedinte ALDE s-a întâlnit, duminică dimineață, la sediul Guvernului, cu premierul Sorin Grindeanu.

Sursa: DIGI24.ro

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*