Social

Cuiburi de boschetari, asanate din Parcul Botanic și Piața Dacia, imigranți depistați în Parcul Botanic

Cuiburi de boschetari, asanate din Parcul Botanic și Piața Dacia, imigranți depistați în Parcul Botanic
Adora Beauty

Polițiștii locali au demarat mobilizare generală în privința cerșetorilor și oamenilor străzii care s-au aciuit prin Timișoara.

În această dimineață, la primele ore, a fost organizată o acțiune cu efective mărite în spatele clădirilor de birouri din Piața 700, spre calea ferată care trece prin spatele Parcului Botanic, unde au existat sesizări de la cetățeni primite în urma apelului făcut de Poliția Locală că s-ar ascunde în vegetație persoane fără adăpost care peste zi ies și cerșesc, creând disconfort trecătorilor.

Astfel, în locația respectivă au fost depistate trei persoane, care au fost sancționate pentru deșeurile strânse în jurul lor și depozitate în locația respectivă. Persoanele în cauză au fost predate centrului social de pe str. Telegrafului, iar locația urmează să fie igienizată de societatea de salubritate Retim SA. Tot la centrul de pe str. Telegrafului au fost predate ieri alte trei persoane depistate de polițiștii locali în Piața Dacia, în urma unei alte acțiuni organizate în sistem integrat în colaborare cu polițiștii de la Secția 4.

Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățenii orașului să sesizeze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 prezența cerșetorilor precum și locații în care aceștia își improvizează adăposturi pentru a se lua imediat măsurile legale în ceea ce-i privește. Totodată, Poliția Locală face apel la cetățeni să nu ofere bani cerșetorilor deoarece în acest fel atrag și alte persoane din aceeași categorie în Timișoara și îi mențin în stradă pe cei veniți deja aici, aspecte care nu fac decât să deterioreze imaginea oraşului nostru.

Un aspect demn de menționat, în același context al persoanelor depistate locuind pe străzile Timișoarei, este acela al imigranților identificați de polițiștii locali în ultima perioadă, un grup de cinci persoane, cu vârste între 18 și 22 de ani, toți din Irak, fără documente asupra lor, fiind găsiți dormind tot în cursul zilei de ieri în Parcul Botanic. Cei în cauză au fost predați polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei. Cu două zile înainte, un grup de nouă bărbați din Pakistan, care dețineau documente de luare în evidență de către Oficiul Roman pentru Imigrări Giurgiu, a fost depistat tot în Parcul Botanic unde intenționau să își amenajeze adăpost peste noapte. Aceștia au fost conduși la Gara de Nord pentru a se deplasa către centrul în evidențele căruia se află.

“Facem apel la cetățeni să semnaleze și astfel de situații pentru a se putea interveni, astfel încât aceste grupuri să nu mai fie prezente pe raza orașului”, au transmis, joi, reprezentanţii Poliţiei Locale.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*