Național

Cărți de identitate româneşti false, ascunse în pantoful unei tinere

Cărți de identitate româneşti false, ascunse în pantoful unei tinere
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi au descoperit două cărți de identitate românești false, ascunse în pantoful unei tinere cu cetățenie română și R. Moldova.

Ieri, în jurul orei 17.30 în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul din Republica Moldova, Igor P., în vârstă de 44 de ani, șofer al unui microbuz, ce efectua o cursă pe relaţia Chișinău (Republica Moldova) – Paris (Franța). În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra microbuzului și ocupanților acestuia.

În urma controlului, asupra unei tinere, cetățean român și R. Moldova, au fost descoperite, ascunse în pantof, două cărți de identitate românești, împachetate într-o hârtie albă, ce s-au dovedit a fi false. Cu privire la cele constatate tânăra a declarat că la intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni a fost rugată de către șoferul microbuzului să ascundă în pantofi hârtia în care erau cele două cărți de identitate. Aceasta a mai declarat că nu a avut cunoștință despre faptul că în hârtia împachetată erau ascunse documentele respective.

Șoferul mijlocului de transport a susținut că a primit cărțile de identitate de la proprietarul microbuzului, care i-a transmis ca înainte de controlul de frontieră să le dea unui pasager, urmând ca ulterior să le înmâneze unei persoane de pe teritoriul Franței a cărei identitate nu o cunoaște.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*