Social

Înșelătoria “mașina de cusut germană” revine

Înșelătoria “mașina de cusut germană” revine

Mare atenție! Deschideți bine ochii și aveți grijă cu cine vorbiți la telefon când vreți să vindeți un obiect! În ultimele zile, pe stâlpii din Timișoara au fost lipite mai multe anunțuri ale unui “colecționar german de mașini de cusut vechi”.

Este o înșelătorie, aveți grijă! Un așa-zis „colecționar” de mașini de cusut se oferă să plătească peste 50.000 euro pentru a cumpăra o mașină de cusut germană. Cristian Brâncovan a postat pe rețeaua de socializare Facebook un anunț prin care îi avertizează pe timișoreni: “Țeapa <<mașina de cusut germană>>. S-a umplut orașul de astfel de anunțuri. <<Colecționarul german>> închide telefonul când îi vorbești în germană. Share-ul nu e suficient, așa că vă rog să le rupeți, deoarece publicul lor țintă sunt părinții, dar mai ales bunicii voștri!”.

Dacă aveți o mașină de cusut germană și sunați la numărul de pe afiș, așa-zisul colecționar spune că vă oferă suma de bani dacă mașina este fabricată în 1894 și dacă are document de autenticitate. Apoi, cei care nu dețin, vor lua legătura cu un alt individ, care pentru câteva mii de euro îi oferă actul de identitate. După ce banii sunt dați, iar vânzătorul obține actele de care avea nevoie, colecționarul nu mai răspunde la telefon.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*