Național

Trei sirieni ascunși pe şasiul semiremorcii unui automarfar, depistați la P.T.F. Borş

Trei sirieni ascunși pe şasiul semiremorcii unui automarfar, depistați la P.T.F. Borş
Adora Beauty

Ghinion pentru trei cetățeni sirieni! Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat trei tineri din Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi pe şasiul semiremorcii unui automarfar, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Sâmbătă, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean turc în vârstă de 52 de ani, conducând un automarfar marca Renault cu semiremorca marca Tirsan, în care călătorea, în calitate de al doilea şofer, un alt cetăţean turc în vârstă de 32 de ani.

Cei doi cetățeni turci transportau, cu ansamblul auto înmatriculat în Turcia, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru societăți comerciale din Ungaria şi Polonia.

În urma controlului specific, polițiștii de au descoperit, ascunse pe şasiul semiremorcii, trei persoane de sex masculin. Polițiștii au  stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Totodată, cei doi conducători auto au declarat că nu au avut cunoştinţă despre existenţa celor trei persoane ascunse sub remorca ansamblului auto.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei trei migranți, iar şoferii turci sunt cercetaţi pentru săvârşiriea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*