Administrație

Primarul Cristian David: “Comuna Biled a fost primită, în mod oficial, la Primăria din Karsluhe”

Primarul Cristian David: “Comuna Biled a fost primită, în mod oficial, la Primăria din Karsluhe”

Eveniment important pentru comuna timișeană Biled! Reprezentanții comunei Biled au vizitat orașul Karlsruhe din Germania. Întâlnirea cu etnicii germani din Biled și autoritățile la Karlsruhe a avut loc la începutul lunii iunie.

Primarul Cristian David, împreună cu viceprimarul Gheorghe Baba, reprezentantul Consiliului Local, Adam Cionti și Ansamblul Billeder Heiderose, condus de Hansi Muller au răspuns invitației Asociației Bilezenilor din Germania, cât și a primarului orașului Karlsruhe, Frank Mentrup. Întalnirea dintre cele două autorități a avut loc la primăria din orașul german Karlsruhe. “În aceeași zi, pe 1 iunie a fost vizitat sediul pompierilor din localitatea Menzingen, unde aceștia au prezentat modul de intervenție în situații de urgență. Pompierii din Menzingen au sprijinit, în anii anteriori, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenăa din comuna Biled, cu diferite echipamente și o autospecială”, a transmis primarul comunei Biled, Cristian David.

Apoi, pe 2 iunie, delegația din Biled împreună cu gazdele au vizitat monumentul ridicat de către etnicii germani din comuna Biled în anul 1987, în cimitirul Karlsruhe. Cu acest prilej au fost comemorați etnicii germani. Tot în aceeași zi au participat la parada și tradiționalul Chirvai al orașului Karslruhe, precum și la slujba religioasă. Este vorba despre sărbătoarea germanilor care au venit în secolul al XVIII-lea din zona Boemiei. Ziua s-a încheiat cu un bal de excepție, muzică, dans și voie bună.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*