Administrație

Primarul Robu, descindere la Clădirea Modex din Timișoara

Primarul  Robu, descindere la Clădirea Modex din Timișoara

Descinderi în această dimineață la Clădirea Modex din Timișoara! Primarul Nicolae Robu, însoţit de arhitectul şef Sorin Ciurariu şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, a descins astăzi, la clădirea Modex, unde se construieşte o terasă ilegală.

Potrivit acestuia, proprietarii au autorizație pentru renovarea faţadei şi pentru intrarea în legalitate a unor lucrări interioare, dar pentru construirea terasei nu au niciun fel de autorizaţie. Se va merge la maxim cu amenda, 10.000 de lei, amenință edilul. “Sunt extreme de indignat să văd că în zona zero a Timișoarei apare o altă monstruozitate, de data această la înălțime. Vedem cum se lucrează acum pe clădirea Modex, probabil că m-au văzut și iată, dispar muncitorii! Se face o construcție metalică în sfidarea legii și a acestui oraș. Puțin mai devreme era și un utilaj cu un braț uriaș, dar văzând că vin cu polițiștii și jurnaliștii au fugit. S-a cerut un certificat de urbanism în 27 aprilie 2017 pentru amenajare terasă, pentru alimentație publică. S-a eliberat acest certificat de urbanism în termeni foarte corecți, scriindu-se printre altele, <<conformarea arhitecturală volumetrică se va face în baza unui PUD aprobat prin HCL>>. Nu s-a mai făcut nimic. Nu există nimic cerut de lege, dar în schimb se lucrează într-o veselie la construcție. Eu ieri seară plimbându-mă puțin prin centru am observat, am sunat atunci la colegii din Direcția de Urbanism, nu au putut să îmi răspundă cu certitudine ce acte s-au cerut și au eliberat, dar dimineață la prima oră am clarificat lucrurile. Vom cere oprirea imediată a lucrărilor și aducerea clădirii la forma inițială în acea parte unde a început construcția metalică hidoasă, în dezacord total cu ceea ce este aici și sunt întrunite condițiile și pentru o plângere penală”, a declarat primarul Robu.

Luat prin surprindere, reprezentantul cooperativelor care deține clădirea Modex dar și restaurantul Riviere, Mihai Pegulescu, și-a recunoscut greșeală, subliniind că lucrările vor fi oprite și structura metalică ridicată va fi demolată.“O să oprim lucrarea. Facem toate demersurile. Am greșit și eu!”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*