Administrație

Ambasadorul Spaniei, în vizită la CJT

Ambasadorul Spaniei, în vizită la CJT

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a primit astăzi, la Palatul Administrativ, vizita ambasadorului Spaniei la București, Ramiro Fernandez Bachiller, care a venit însoțit de consulul onorific al Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Vinals.

Ambasadorul Spaniei este prezent la Timișoara cu ocazia conferinței cu tema Spania, România și viitorul în Uniunea Europeană, care are loc astăzi la Universitatea de Vest.

„În contextul internațional actual – crizele economice, terorismul, problemele legate de migrație și provocările generate de imigranți, euroscepticismul aflat în creștere – consider că tema are o relavanță deosebită pentru parcursul țărilor noastre în familia europeană, mai ales că românii reprezintă cea mai mare comunitate de străini din Spania”, a subliniat Călin Dobra.

În cadrul întrevederii, președintele CJ Timiș le-a prezentat oaspeților oportunitățile de investiții pe care județul nostru le oferă și, de asemenea, principalele proiecte de devoltare ale Consiliului Județean. S-a discutat și despre oportunitatea stabilirii unui protocol de colaborare între Timiș și o regiune spaniolă, în viitorul apropiat urmând să se identifice un domeniu de activitate care să fie prioritar pentru cooperarea bilaterală.

La rândul său, ambasadorul Spaniei s-a arătat interesat de proiectele privind dezvoltarea învățământului profesional în sistem dual, de cooperarea culturală și de activitățile în domeniul turismului din județul Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*