Economic

Dezbaterea „Orașe Magnet”: Timișoara, una dintre cele mai dinamice aglomerări urbane

Dezbaterea „Orașe Magnet”: Timișoara, una dintre cele mai dinamice aglomerări urbane

Timișoara, Cluj – Napoca și Iași sunt după București principalii poli de dezvoltare ai țării. Și asta, printr-un studiu realizat de Marcel Ionescu – Heroiu,   Expert Senior Dezvoltare Urbană în cadrul Băncii Mondiale.

Timișoara este una dintre cele mai dinamice aglomerări urbane ale României, fapt dovedit și prin capacitatea sa de atracție a tinerilor, inteligenței și forței de muncă. Totuși, acest statut nu este suficient pentru a garanta dezvoltarea durabilă ulterioară, spune Marcel Ionescu – Heroiu.

Conform unei statistici realizate de acesta, orașele mici reușesc să atragă oameni, în timp ce alte orașe pierd populație. În plus, analistul Marcel Ionescu – Heroiu subliniază că Timișoara, Cluj- Napoca și Iași au atras populație într-un ritm mai mare decât Capitala. “Dacă ar fi să ne uităm, Timișoara ar merge în parteneriat cu  Arad, conurbația Timișoara-Arad este a doua zonă economică a țării. Dar trebuie gândite proiecte în parteneriat, investiții, un mod de dezvoltare a celor două zone metropolitane”, a explicat  Marcel Ionescu – Heroiu.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Politici Publice în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*