Educație

Dezbatere despre „Orașe Magnet” la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara

Dezbatere despre „Orașe Magnet” la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara

Eveniment inedit mâine în sala Polivalentă a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara. De la ora 9:30, Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Urban Development Specialist la Banca Mondială va prezenta studiul „Orașe Magnet” – o analiză a orașelor secundare din România care au fost cele mai atractive în ultimii ani.

Vom afla că Timișoara este una dintre cele mai dinamice aglomerări urbane ale României, fapt dovedit și prin capacitatea sa de atracție a tinerilor, inteligenței și forței de muncă. Totuși, acest statut nu este suficient pentru a garanta dezvoltarea durabilă ulterioară. Fiecare actor este responsabil pentru a susține dezvoltarea, iar concurența cu zone urbane funcționale de dimensiuni similare (Cluj-Napoca, îndeosebi) trebuie să fie un factor mobilizator pentru aceștia”, transmit organizatorii.

La eveniment vor lua parte decidenți locali, cadre didactice universitare, urbaniști, ONG-iști și toți cei interesați de dezvoltare urbană în vestul țării și în Timișoara.

Evenimentul este organizat de Centrul de Politici Publice în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

Marcel Ionescu-Heroiu lucrează ca Expert Senior Dezvoltare Urbană în biroul Băncii Mondiale din București, România. El deține o diplomă de licentă în economie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România și un doctorat în dezvoltare regională de la Universitatea Cornell, Ithaca, New York, Statele Unite ale Americii.

Printre domeniile-cheie în care a lucrat Marcel Ionescu-Heroiu se numeră: politici de dezvoltare urbană și regională și competitivitate; gestionarea programelor operaționale UE; prioritizarea proiectelor; guvernare locală și regională; dezvoltare durabilă și schimbări climatice; și reamenajarea zonelor industriale dezafectate. În plus, a contribuit la sau a condus proiecte în România, Polonia, Turcia, SUA, Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, India, Georgia, Azerbaidjan și Croația.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*