Eveniment

Amenzi de peste 260 mii lei aplicate șoferilor în minivacanța de Rusalii

Amenzi de peste 260 mii lei aplicate șoferilor în minivacanța de Rusalii

Au curs amenzile in Timis, în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii. Sute de șoferi s-au ales cu sancțiuni pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație, nu au purtat centura de siguranță și au încălcat alte reguli impuse de oamenii legii.

Poliţiştii timișeni au desfăşurat activităţi suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Peste 1300 de polițiști au acționat pe raza județului Timiș, în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii, pentru siguranța cetățenilor. Astfel, în perioada 1 – 5 iunie, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat 58 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 171 de infracţiuni.

Dintre acestea, 43 de fapte penale au fost constatate în flagrant delict. De asemenea, au fost aplicate 1155 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 266.000 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 179 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 920 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (10 pentru consum de alcool la volan şi 419 pentru conducere cu viteză excesivă).

Totodată, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare și au fost reținute 71 de permise de conducere, dintre care 12 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 14 pentru viteză excesivă. În plus, oamenii legii au intervenit la 344 de solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*