Economic

Colaborare economică între CCIA Timiș și Republica Belarus

Colaborare economică între CCIA Timiș și Republica Belarus

Vizită oficială la Camera de Comerț din Timiș. Excelența Sa Ambasadorul Republicii Belarus, Andrei Grinkevich, a fost prezent astăzi în orașul de pe Bega. Scopul vizitei sale a fost prezentarea potențialului economic al Republicii Belarus, dar și lărgirea relațiilor bilaterale.

Astfel că au fost puse bazele unei noi colaborări între Republica Belarus și mediul de afaceri din Timiș, reprezentat de directorul general al CCIAT, Florica Chiriță.“Ne-am bucurat astăzi de o prezentare foarte la obiect făcută de domnul ambasador și bineînțeles de dorința de a colabora și de a organiza evenimente împreună cu noi. Atât dumnealui, cât și reprezentanții Camerei de Comerț au fost de acord ca de astăzi începând să avem o agendă de lucru. Dacă până în octombrie când deja este un forum organizat de către Camera Națională a României nu se întaâmplă nimic împreună cu județul Timiș, atunci vom fi prezenți cu o delegație la forumul care are loc odată cu expoziția Intagra. Dar sperăm că până atunci însă putem concretiza câteceva din ce am făcut astăzi”, a transmis Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

La rândul său, Excelenta Sa, ambasadorul Republicii Belarus în România a afirmat: “Am avut o discuție interesantă și în același timp provocatoare cu directorul general al CCIAT. Am fost de acord amândoi că există un mare potențial de colaborare între țările noastre în foarte multe domenii de activitate, chiar am și convenit câțiva pași pentru ca această colaborare să funcționeze, pași care ne vor duce spre rezultate concrete. Eu o asigur de întregul suport al Ambasadei și al țării pe care o reprezint”.

În 2008 a fost semnat acordul între Guvernul României și Guvernul republicii Belarus cu privire la cooperarea economică. Acordul oferă baza legală pentru dezvolarea pe termen lung a cooperării în domenii ale economiei precum: agricultură, industrie, constrcuții, energie, turism, întreprinderi mici și mijlocii, transport, știință și tehnologie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*