Administrație

Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită la CJT

Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită la CJT

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, s-a întâlnit miercuri la Palatul Administrativ cu ambasadorul Republicii Belarus la București, Andrei M. Grinkevich, căruia i-a oferit informații privind strategia de dezvoltare economico-socială și serviciile publice din următoarele domenii: cultură, educație, planificare urbanistică, infrastructură, educație, asistență socială și protecția mediului.

„Județul Timiș are un foarte bun potențial de dezvoltare și de atragere a investitorilor străini datorită așezării geografice, dar și forței de muncă înalt calificate. În plus, la nivelul CJT avem o serie de proiecte prioritare care vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere, reabilitarea Castelului Huniade și a Palatului Baroc, atragerea de fonduri europene pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, construcția de locuințe”, a precizat Călin Dobra.

La rândul său, ambasadorul Republicii Belarus a subliniat că în 2017 se împlinesc 25 de ani de relații diplomatice România-Belarus și s-a arătat interesat de amplificarea schimburilor economice, dar și de stabilirea de acorduri de parteneriat între Timiș și o regiune din țara sa.

Alte teme de cooperare dezbătute au vizat cultura (prin colaborări între muzee), educația și turismul. În acest context, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra i-a lansat ambasadorului Republicii Belarus invitația de a lua parte la „Zilele Lacului Surduc”, eveniment care va avea loc la începutul lunii iulie.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*