Eveniment

Țigări confiscate la frontiera cu Serbia cu ajutorul unui câine

Țigări confiscate la frontiera cu Serbia cu ajutorul unui câine

Pachete cu ţigări de provenienţă sârbească au fost confiscate la sfârșitul săptămânii trecute de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I.

Ţigările erau ascunse în interiorul a două autovehicule ce aparţineau unui cetățean român, respectiv sârb şi erau  destinate vânzării în mod ilegal în România.

Duminică seara, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România cu un  autoturism  Chevrolet înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul român C. M.  în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza județului Mehedinți.

Deși persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au efectuat un control amănunţit asupra  mijlocului  de transport condus de acesta, deoarece aveau informaţii despre implicarea  acestuia  în traficul ilicit cu ţigări.

În urma semnalării efectuate de câinele antitabac SID la autoturismul condus de cetățeanul mehedințean, lucrătorul vamal a procedat la verificarea zonei torpedoului și a constatat că  planșa care acoperă ABS-ul este modificată având un capac prevăzut cu un sistem de închidere electromagnetic. După îndepărtarea planșei, într-un loc special amenajat,  lucrătorii vamali și polițiștii de frontieră au găsit ascunsă şi nedeclarată , în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 256 pachete cu ţigări marca  Ashima și Marble  de provenienţă sârbească.

În urmă cu două zile lucrătorii vamali și polițiștii de frontieră au descoperit asupra conducătorului unui autotren înmatriculat în Serbia alte 280 de pachete cu țigări marca Ashima pe care acesta nu le-a declarat și a încercat să le sustragă de la controlul vamal.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate din Serbia şi urmau a fi introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră.

Autorităţile de frontieră mehedinţene i-au sancţionat pe cei doi cu amenzi  între 5.000 și 10.000 de lei, iar cantitatea de 536 de pachete cu ţigări în valoare de 1500 euro a fost confiscată;  autovehiculule fiind indisponibilizate până la plata amenzii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*