Economic

Fermierii din vestul ţării, aşteptaţi la o expoziție de animale, utilaje agricole, produse bio

Fermierii din vestul ţării, aşteptaţi la o expoziție de animale, utilaje agricole, produse bio

O nouă ediție de primăvară a Târgului Banat Agralim. Fermierii din vestul ţării sunt aşteptaţi în campusul USAMVB la o expozitie de  animale, utilaje agricole, produse bio. Evenimentul este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, cu sprijinul Primăriei Timișoara, Consiliului Județean Timiș și Direcției  Agricole.

Aflat la cea de-a 14-a ediție, cu participare internațională, BANAT AGRALIM 2017, expoziție vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile de competenţă ale universităţii, respectiv: producţia vegetală, producţia animalieră, siguranţa şi securitatea alimentară, procesarea şi valorificarea producţiilor agroalimentare, inginerie-proiectare, amenajare și întreținere parcuri și spații verzi, dezvoltarea durabilă, conservarea mediului şi a biodiversităţii. “Ne bucurăm că suntem, din nou, alături de partenerii noștri de la Universitatea de Agronomie, în organizarea acestui mare eveniment. La a 14-a ediție, Banat Agralim înseamnă o expoziție cu care ne mândrim. Aproape toate spațiile sunt ocupate. Am reușit să punem împreună practica, știința și arta de a face agricultură. Chiar daca expozanții sunt firme mari și mijlocii, mici meșteșugari, nu a fost ușor să îi atragem”, a afirmat Florica Chiriță, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Evenimentul va avea loc în perioada 26-28 mai 2017, la Campusul USAMVB. “Sunt foarte mulțumit de colaborarea cu Camera de Comerț în organizarea acestui eveniment, care se adresează specialiștilor din domeniul producției vegetale și animaliere, al prelucrării și valorificării produselor de origine agro-alimentare. Numărul de contracte încheiate este mai mult decât de două ori față de anul trecut”, a spus Stelian Acatincăi.

Este o expoziție care își menține tradiția și este un eveniment major în acest sector, organizat în orașul nostru. Am pus accent pe zona micilor mesteșugari și a producătorilor locali, de la noi din zonă, din întreg Banatul, dar și din alte zone ale țării. Ei vor constitui, din punctul nostru de vedere, păstrătorii tradițiilor românești, cei care comercializează produsele autentice. Dincolo de tot efortul depus suntem mulțumiți de ce s-a realizat pentru această ediție și dorim să fim cei care promovăm acest mare sector agricol”, a adăugat Roxana Bonchiș, organizatorul evenimentului.

Tematica expozitiei Banat Agralim, ediția 2017:

AGRICULTURĂ: Maşini și utilaje pentru pregătirea şi prelucrarea solului; Maşini, utilaje pentru semănat, recoltat și procesare primară; Uscătoare, silozuri, transportoare pentru cereale și plante tehnice; Tractoare; Remorci; Echipamente pentru măsurători terestre și cadastru; Seminţe şi material săditor; Cultura şi protecţia plantelor (îngrăşăminte şi pesticide); Tehnologii, materiale şi echipamente pentru irigaţii, îmbunătățiri funciare; Produse ecologice; Imputuri – sector agricol, Inginerie genetică.

HORTICULTURĂ ȘI SILVICULTURĂ: Plante, arbori și arbuști ornamentali; Proiectare, amenajare și întreținere parcuri și spații verzi.

CREŞTEREA ANIMALELOR: creşterea animalelor de interes economic și de companie, tehnologii, echipamente, furaje și aditivi furajeri; medicină veterinară (tratamente, vaccinuri şi medicamente, instrumentar medical de specialitate); inginerie genetică.

INDUSTRIE ALIMENTARĂ ŞI AMBALAJE: utilaje, echipamente pentru industria alimentară; dotări şi amenajări de spaţii comerciale; produse alimentare: produse instant, conserve; preparate şi semipreparate din carne şi peşte; lapte şi produse lactate; produse zaharoase, patiserie şi panificaţie; băuturi răcoritoare, ape minerale, bere, alcoolice; uleiuri alimentare, grăsimi vegetale; coloniale (cafea, cacao, ceai, alune); aditivi, membrane, coloranţi, condimente alimentare; ambalaje şi accesorii;  curăţenie, întreţinere, igienă, protecţie.

CERCETARE, INOVARE, EXTENSIE UNIVERSITARĂ, FINANȚARE: unităţi de cercetare; tehnologii energetice neconvenționale; smart city; smart agriculture; edituri şi distribuitori de publicaţii de specialitate; servicii bancare; consultanță – fonduri europene.

CINEGETICĂ: chinologie, evaluare trofee cinegetice; conservarea faunei cinegetice; preparate și tradiții vânătorești.

Pe durata celor trei zile, se vor organiza concursuri de echitație și de dresaj canin, demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, work-shop-uri cu tematică specifică etc. Intrarea vizitatorilor la expoziție este gratuită.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*