Utile

Atenție, șoferi! Nu staționați în locurile amenajate pentru staționarea autocarelor pentru turiști!

Atenție, șoferi! Nu staționați în locurile amenajate pentru staționarea autocarelor pentru turiști!

Ca urmare a desemnării orașului Timișoara drept Capitală Culturală Europeană în anul 2021, reprezentanții municipalității caută soluții pentru facilitarea accesului turiștilor în oraș, motiv pentru care au fost amenajate locuri de staționare pentru autocarele cu turiști în trei zone, mai exact lângă Parcul Central, pe Bd. I.C. Brătianu și la Punctele Cardinale.

Locațiile respective sunt prevăzute cu indicatoare și marcaje, astfel încât ceilalți participanți la trafic să cunoască destinația acestora. Din acest motiv, Poliția Locală Timișoara face apel la conducătorii auto să înțeleagă și să nu oprească sau să staționeze în zonele prevăzute cu astfel de indicatoare, deoarece în caz contrar riscă amenzi cuprinse între 290 lei și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare.

În același context, polițiștii locali atenționează că sunt în atenție în continuare și locurile special destinate parcării persoanelor cu dizabilități, marcate și semnalizate corespunzător, fiind aplicate, numai de la începutul acestei luni, pe această linie, un număr de 213 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au respectat semnificația indicatoarelor amplasate în locațiile destinate persoanelor cu handicap.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*