Sănătate

Ce boli ți se citesc pe față. Învață să recunoști simptomele!

Ce boli ți se citesc pe față. Învață să recunoști simptomele!

Nivelul scăzut al unei vitamine în organism poate duce la instalarea senzației de slăbiciune și lasă urme pe chipul tău. Iată care sunt semnele care-ți spun că s-ar putea să ai o deficiență de vitamine!

 

Ai pielea palidă

Ți s-a spus des că ești palidă? Este un semn că în organism nu este suficientă vitamina B12. Din același motiv te simți obosită și fără chef. Pentru a suplimenta vitamina B12 mănâncă mai multă carne roșie.

 

Ai părul uscat

Părul fără vitalitate, strălucire, care se rupe sau cade cu ușurință, acoperit de mătreață, poate fi semnul deficienței de vitamina B7, cunoscută și sub numele de biotină. Apare de cele mai multe ori după tratamentul cu antibiotice. Pentru a crește nivelul de vitamina B7, trebuie să mănânci mai multă carne slabă, pește, legume proaspete, fructe și ciuperci. În plus, evită să ții dietă pentru o perioadă.

 

Ai ochii umflați

Pungile de sub ochi sau chiar ochii umflați pot fi semnul deficienței de iod. Așadar, nu uita să adaugi în mâncare sare iodată, și nu simplă. Iodul se mai obține din pâine sau cereale.

 

Ai buze decolorate

Buzele palide, fără a fi colorate într-o nuanță de roz, indică faptul că presiunea sângelui este scăzută. Pentru a o crește este necesar să mănânci mai multă carne roșie și să renunți pentru o perioadă la alimentele bogate în calciu.

 

Îți sângerează gingiile

Această afecțiune poate fi provocată de lipsa de vitamina c. Deficiența acestei vitamine provoacă dureri musculare și afecțiuni dentare. Mănâncă mai multe citrice și ardei roșu.

 

 

Sursa: clickpentrufemei.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*