Administrație

Piață volantă pentru comercializarea produselor tărănești din carne

Piață volantă pentru comercializarea produselor tărănești din carne

Exclusiv produse locale! Aceasta este regula de aur a piețelor țărănești din Timișoara. Producătorii de carne ar putea vinde marfa în piețele volante, însă  condițiile sanitar-veterinare sunt greu de îndeplinit, mai ales pentru micii producători.

Vorbim despre HCL referitoare la înființarea și funcționarea pieței tărănești de tip piață volantă. Unul dintre inițiatorii acestui proiect este Ștefan Sandu, consilier local PNL. Potrivit lui, vineri în cadrul ședintei de plen a Consiliului Local s-a încercat introducerea posibilității ca din mediul producătorilor agricoli, al fermierilor, să se poată comercializa produse tradiționale obținute în ferme și gospodării tărănești.“Regulamentul nu s-a modificat. S-a încercat o modificare la lărgirea activității în piața volantă. S-a încercat introducerea posibilității ca din mediul acesta al producătorilor agricoli, al fermierilor să se poată comercializa și produse de origine animală, respectiv produse din carne și produse de panificație. În sensul acesta avem însă o experiență destul de negativă, condițiile sanitar-veterinare sunt greu de îndeplinit, mai ales pentru micii producători. În aceste condiții, singurii care ar fi beneficiat de actuala modificare a domeniului de activitate ar fi fost fost firmele producătoare. Noi nu ne dorim în piața volantă să aducem produse care sunt rodul unei activități industriale. Am fi dorit dacă se putea să dezvoltăm acest domeniu, dar strict pentru produsele țărănești provenite din gospodăriile proprii. Însă pe legislația actuală, singurii beneficiari ar fi fost tot cei care vin cu produse industriale și nu ne dorim așa ceva”, spune consilierul PNL, Ștefan Sandu.

În cadrul pieţei tărăneşti de tip piaţă volantă este interzisă comercializarea produselor din import sau a produselor care nu sunt cuprinse în obiectul de activitate al pieţei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*