Eveniment

Se anunță un nou protest în Piața Victoriei din Timișoara

Se anunță un nou protest în Piața Victoriei din Timișoara

Timișorenii sunt chemați din nou în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de votul dat de Comisia juridică din Senat privind Legea graţierii. Un amendament votat ieri le permite celor condamnaţi pentru mită și trafic de influenţă să beneficieze de măsura grațierii.

Astfel, un apel a fost lansat pe rețeaua de socializare în care oamenii sunt îndemnați să iasă la protest. “Prieteni, ne strângem mâine (joi) în Piața Operei din Timișoara sau ne dozăm efortul, în războiul acesta de uzură, pentru votul din plenul Senatului, ce nu e cameră decizională?”, a scris Cristi Brâncovan pe Facebook, unul dintre organizatorii protestelor din februarie la Timișoara.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate în Comisia juridică a Senatului.“Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia Juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*