Eveniment

Bancnotă de 500 de euro falsă, descoperită în Vama Moravița

Bancnotă de 500 de euro falsă, descoperită în Vama Moravița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat un cetăţean român, care avea asupra sa o bancnotă de 500 de euro falsă.

În data de 1 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară cetăţeanul român Daniel B., în vârstă de 33 de ani, domiciliat în județul Galați, care conducea un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România, pe numele unui cetățean italian.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei în cauză, în urma căruia au descoperit o bancnotă de 500 de euro, susceptibilă a fi falsificată.

Astfel, poliţiştii de frontieră au procedat la verificarea bancnotei cu aparatura specifică din dotare, ocazie cu care s-a constat că aceasta nu prezintă caracteristicile unei bancnote autentice, fiind falsă.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a găsit bancnota pe jos, în urmă cu câteva luni, într-un club din Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație a valorilor falsificate, precum și primirea, deținerea sau transmiterea acestora, în vederea punerii lor în circulație, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*