Economic

Vizită oficială la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Colaborare economică cu Slovenia

Vizită oficială la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Colaborare economică cu Slovenia

Colaborare economică între Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Slovenia. Ambsadorul Sloveniei la București, Excelența Sa, Michael Zupancic, a fost prezent la Timișoara pentru a discuta oportunitățile de finanțare în Timiș.

În acest context, se dorește creșterea numărul de firme cu capital sloven în județul nostru.“Județul Timiș este unul de succes. Cifrele vorbesc de la sine, sunt semnificative și aceste statistici înseamnă munca oamenilor de aici, atât a administrației publice, cât și a comunității de afaceri. Este și motivul pentru care eu mă aflu aici. Țelul nostru este de a îmbunătăți acest climat economic, schimburile comerciale dintre țările noastre și de a aduce cât mai multe afaceri slovene în acest județ. Am avut discuții concrete, cum să facem acest lucru și am convenit că cel mai bine este să organizăm evenimente economice și expoziții, cărora să le adăugăm și un aspect cultural”, a afirmat E.S Ambasadorul Sloveniei la București, Michael Zupancic.

Potrivit Oficiului Registrului Comerțului, în prezent în Timiș sunt înregistrate 21 de firme cu capital sloven. “Pentru noi întâlnirea de astăzi este importantă. Deja de mâine vom afla când vom avea primul forum împreună. Aceste forumuri vor fi organizate cu ocazia expozițiilor, atât la noi cât și în Slovenia. Ne bucurăm că domnul ambasador a înțeles că numărul firmelor care au investit în Timiș este mic și că trebuie crescut”, a subliniat directorul general al CCIAT, Florica Chiriță,

În plus, conducerea CCIA Timis are în plan de organizare un eveniment cultural, Zilele Sloveniei la Timișoara.“Astăzi, de comun acord am convenit asupra organizării unor evenimente împreună. Mai mult decât atât dumnealui ne-a invitat să facem parte din delegațiile care vor fi în România la sfâșitul anului”, a adăugat directorul CCIAT.

Slovenia a fost unul din statele europene cele mai afectate de criza economico-financiară a ultimilor ani, dar pe parcursul anilor 2014-2015 economia slovenă şi-a revenit treptat, pe fondul unei creșteri constante a exporturilor şi a investiţiilor publice finanţate cu fonduri UE. Măsurile implementate de guvernele care s-au succedat rapid în ultimii ani, cuplate cu angajamentul continuu şi neechivoc în favoarea reformelor au dus la echilibrarea finanţelor publice şi consolidarea sectorului bancar, fără a se recurge la ajutor financiar extern.

Slovenia are o infrastructură excelentă, o forţă de muncă bine formată şi o poziţie geografică strategică între Balcani şi Europa de Vest, fiind una dintre ţările cu cele mai mari venituri pe cap de locuitor din Europa Centrală. Principalele ramuri industriale sunt metalurgie feroasă şi neferoasă, producţia de înaltă tehnologie, producţia de autoturisme şi camioane, industria lemnului, industria textilă, produse chimice şi farmaceutice, maşini-unelte.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*