Economic

Mediul de afaceri din Timiș, invitat la o sesiune de discuţii privind “Principalele prevederi legislative vamale în 2017”

Mediul de afaceri din Timiș, invitat la o sesiune de discuţii privind “Principalele prevederi legislative vamale în 2017”

Un nou seminar legislativ pentru oamenii de afaceri din Timiș. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Direcţia Regională Vamală Timişoara, în colaborare cu AEO FORUM – prima asociaţie a Operatorilor Economici Autorizaţi din România, organizează o sesiune de discuţii privind “Principalele prevederi legislative vamale în 2017”.

Seminarul va avea loc joi, 20 aprilie, de la ora 10, la sediul CCIAT, Sala C.E.D.O. și îşi propune trecerea în revistă a celor mai importante schimbări aduse în legislaţia vamală și este susținut de specialişti și experți în domeniu. Astfel, în cadrul seminarului, temele abordate vor fi: Conceptul de vămuire centralizată la nivel național, Statutul de agent economic autorizat și Aplicarea simplificarilor în declararea mărfurilor.“Consider că aceste seminarii sunt importante pentru ca oamenii de afaceri din Timiș pentru a fi informați cu privire la modificările legislative apărute în Legislația Vamală. Poate cel mai important, de a vedea care sunt avantajele create pentru dânsii, care derivă din aceste modificări”, spune Gabriel Moldovan, director executiv al Direcției Regionale Vamale Timişoara.

La rândul său, directorul general al CCIAT explică importanța acestui seminar pentru mediul de afaceri.“Din 1 martie sunt câteva reglementări noi privind legislația vamală. Vrem ca toți operatorii care operează în import-export să fie informați de la sursă și cât mai repede cu putință. Pe lângă Direcția Regională Vamală va fi prezentă și Asociația Operatorilor Economici din România, care vine din nou cu completări vizavi de aceste reglementări în legislație. Au confirmat până în prezent mulți operatori, ținând cont că la nivelul județului Timiș suntem al treilea pe poziție, cu sold pozitiv”, spune directorul general al CCIAT, Florica Chiriță.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*