Eveniment

17 migranți din Irak şi Siria, depistaţi la Moraviţa

17 migranți din Irak şi Siria, depistaţi la Moraviţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat în cadrul a două acțiuni desfășurate la frontiera cu Serbia, 17 cetăţeni din Irak şi Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Azi dimineață, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Clopodia, opt cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Persoanele care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din patru bărbaţi, două femei şi doi minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 32 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni irakieni și au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Alţi nouă cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor, au fost depistaţi tot în această dimineață, în jurul orei 07.00, de către poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, în cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş şi lucrători din cadrul Postului de Poliţie Deta,  în apropierea localităţii de frontieră  Jamu Mare.

Aceştia au fost preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, opt bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauză urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

De asemenea, vor fi contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi aplicării acordului de readmisie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*