Administrație

Noul ambasador al Germaniei, în vizită la CJT

Noul ambasador al Germaniei, în vizită la CJT

Aflat într-o primă vizită în partea de vest a României, de la preluarea mandatului în luna ianuarie a acestui an, Ambasadorul Republicii Federale Germania, Cord Meier-Klodt, a avut astăzi, la sediul Palatului Administrativ, o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

În cadrul întâlnirii, liderul CJT a făcut o scurtă prezentare a Timișului din punctul de vedere al dezvoltării județului și al investițiilor prioritare, dar și al colaborării euroregionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, al cooperării cu regiunile germane, al educației și culturii.

„Timișul reprezintă un județ important, cu oportunități pentru investitorii străini, dar și cu o rată foarte scăzută a șomajului. Cred că rolul nostru, al autorităților locale, este acela de a dezvolta infrastrucura de la nivelul județului și de a pune în aplicare politici care să susțină investițiile și crearea de locuri de muncă”, a subliniat președintele CJT.

Călin Dobra a mai menționat faptul că “în prezent Timișul are colaborări bilaterale cu două regiuni din Germania, cu Rosenheim și cu Renania de Nord-Westfalia, care au fost materializate prin acțiuni concrete și pe care, cu sprijinul dvs,. dorim să le întărim”.

La rândul său, ambasadorul Germaniei s-a referit la importanța dezvoltării în Timiș și în România în general a proiectelor din domeniul învățământului profesional în sistem dual și la promovarea limbii și culturii germane.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*