Utile

Hainele și accesoriile care ne fac rău

Hainele și accesoriile care ne fac rău

Există de ceva timp câteva avertismente din partea medicilor privind anumite haine și accesorii care ne pot da dureri de coloană.

Conform BBC, British Chiropractic Association (BAC) – Asociația chiropracticienilor din Marea Britanie au declarat pentru presă că blugii skinny, tocurile înalte și gențile ne pot crea probleme serioase de sănătate.

5 elemente de fashion care ne pot face rău

 

Jeanșii skinny

BAC crede că acest tip de blugi ne pot modifica mersul și ne pot afecta articulațiile pe termen lung.

 

Gențile oversized

Gențile mari și încărcate ne pot modifica alinierea umerilor și pot duce la dureri de spate.

 

Gecile cu glugă

O geacă cu glugă mare poate să obosească mușchii gâtului, din cauza faptului că ne vom încorda pentru a putea vedea dincolo de glugă.

 

Tocuri înalte

Tocurile ne obligă să avem o poziție ce provoacă tensiuni la nivelul coloanei vertebrale.

 

Saboții

Din cauza faptului că nu au suport al călcâiului, saboții vor face ca picioarele și coloana să fie într-o permanentă încordare.

 

Studiul făcut de BCA a fost realizat pe 1062 persoane dintre care 73% aveau dureri de spate și 33% nu știau că articolele de îmbrăcăminte pot da dureri de spate sau umeri.

 

Dr. Mary O’Keeffe însă a ținut să contrazică studiul, susținând că acesta nu este susținut de nicio dovadă științifică. “Jeanșii skinny, jachetle parka, colierele și alte obiecte vestimentare nu sunt sursa durerilor de spate” – a declarat O’Keeffe.

 

Sursa: unica.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*