Eveniment

IPJ Timiș, dovezi că fata “hărţuită” de administratorii jocului online Balena Albastră a mințit

IPJ Timiș, dovezi că fata “hărţuită” de administratorii jocului online Balena Albastră a mințit

Răsturnare de situaţie în cazul fetei din Timişoara care a declarat unui post de ştiri că este hărţuită de administratorii unui joc online Balena Albastră. Pentru a-și convinge părinții să-i cumpere un nou telefon mobil, aceasta a inventat o poveste cutremurătoare.

Adolescenta a povestit familiei că ar fi fost amenințată și șantajată, prin intermediul telefonului mobil, de către administratorii unui joc online, Balena Albastră, care împinge copiii spre tragedie.

Reprezentanții IPJ Timiș vin cu dovezi că minora din Timișoara a mințit.“La data de 19 martie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, în urma publicării articolului mai sus menționat, s-au sesizat și au demarat verificări pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că incidentul nu a avut loc, minora simulând întreaga întâmplare cu scopul de a-și convinge părinții să-i achiziționeze un alt telefon mobil”, explică reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Balena Albastră este un joc  care îi manipulează pe tineri să completeze 50 de sarcini, pe parcursul a 50 de zile. Obligațiile pe care jucătorii le au nu sunt simple și cele mai multe au implicații dăunătoare pentru o minte încă fragedă. Aceștia trebuie să își încrusteze pe piele tot felul de înscrisuri și desene, să vizioneze filme horror și să se trezească la ore neobișnuite din noapte. Deja putem să observăm câteva efecte nefaste ale jocului și se știe de ceva vreme că un stil de viață nesănătos și expunerile constante la activități și imagini care prezintă o fațetă întunecată a realității nu fac decât să accentueze starea de neliniște inițială, promovând în rândul unora, cu un spirit mai puțin puternic, gânduri sinucigașe.

Modul de joc este simplu, implicațiile sale sunt mai grave. La înscriere, participantul intră sub tutela unui administrator, care îl „îndrumă” prin sarcinile pe care le va avea și îl va „ajuta” să își ducă la îndeplinire „obligațiile”. Acestea nu sunt obligații în adevăratul sens al cuvântului, pentru că nimeni nu este legat de mâini și de picioare și forțat să realizeze acele acțiuni asupra sa, dar jocul nu le oferă prea multe opțiuni. Administratorul le amintește constant că, odată ce au început jocul, nu mai au posibilitatea de a scăpa, iar în momentul în care jucătorii ezită să facă ceea ce li se cere, acesta recurge la amenințări asupra lor și asupra familiei lor.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*