Educație

Situaţia înscrierilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017 – 2018 în județul Arad

Situaţia înscrierilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017 – 2018 în județul Arad

La finalul primei săptămâni de înscriere în învăţământul primar, potrivit datelor înregistrate în sistemul electronic, la nivelul unităţilor de învăţământ au fost completate 1432 de cereri-tip de înscriere în învăţământul primar, astfel: 1067 de cereri pentru copii aparţinând circumscriptiei şcolare şi 365 de cereri ale copiilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât cea de circumscripţie.

În prima etapă, părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 16 martie 2017, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 – 13.00 (sâmbătă) la sediul unităţilor de învăţământ.

În zilele de 22 şi 23 martie 2017 se vor afişa, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie 2017. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 6 aprilie. Între 7 – 13 aprilie 2017, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Până la această dată, au fost evaluaţi psihosomatic 203 preşcolari care vor împlini 6 ani după 31 august 2017, în vederea înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018, dintre aceştia 178 de preşcolari primind aviz favorabil de înscriere.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, prin inspectorii şcolari, efectuează inspecţii tematice de monitorizare a activităţii de înscriere în învăţământul primar 2017 la unităţile de învăţământ.

Unităţile şcolare în care s-a înregistrat cel mai mare flux de înscrieri până în prezent sunt : Colegiul Naţional  V.Goldiş  Arad, Liceul Naţional de Informatică Arad, Şcoala Gimnazială A.Iancu Arad, Şcoala Gimnazială C.Iacob Arad,  Şcoala Gimnazială M.Eminescu  Arad, Şcoala Gimnazială N.Bălcescu Arad, Şcoala Gimnazială Regina Maria Arad şi Liceul A. Marienescu Lipova.

(Foto: arq.ro)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*