Educație

Universitatea de Vest din Timișoara: contabilitatea, un domeniu care face performanță la nivel internațional

Universitatea de Vest din Timișoara: contabilitatea, un domeniu care face performanță la nivel internațional
Adora Beauty

Internaționalizarea programelor academice de studiu este o realitate, mai cu seamă în ceea ce privește ariile ariile de business, în cazul de față, contabilitatea. De mai bine de 15 ani, domeniul contabilitate din cadrul Universității de Vest din Timișoara este conectat, prin programe internaționale de cercetare, studiu și schimb de studenți, în cadrul unor proiecte în care este parte.

În aceste zile, în cadrul proiectului Erasmus+ nr. 2014-1-AT01-KA203-000965 „International Learning Platform for Accountancy” sunt prezenți la Timișoara, în cadrul unei întâlniri operaționale, reprezentanții a nouă universități de prestigiu din Europa. Este vorba despre University of Innsbruck, Austria;  Friedrich Alexander University Erlangen Nürnberg, Germania; Vytauto Didziojo University, Kaunas, Lituania; University of Kavala, Institute of Technology, Grecia; Bournemouth University, Marea Britanie; Politechnic of Porto, Portugalia; Corvinius University, Budapesta, Ungaria; University of Vigo, Spania; University Bretagne-Sud Vannes, Franța; Southern Connecticut State University, New Haven, SUA, University of Urbino, Italia și University of Luxemburg.

Proiectul este un demers realizat, pe o perioadă de trei ani, de universități ce sunt membre ale Association des Formations Européennes à la Comptabilité et à l’Audit și implică dezvoltarea unor studii de caz integrate, în domeniul standardelor internaționale de raportare financiară, analizei financiar-contabile, auditului financiar, etica în contabilitate ori responsabilității sociale a companiilor. Ulterior testării în cadrul a trei programe de studiu intensiv, cu participarea internațională a peste 200 studenți din cele 10 țări participante, plus Italia, Luxemburg și Statele Unite ale Americii (Budapesta-2015, Vannes-2016, Kavala-2017), studiile de caz vor fi disponibile pe o platformă on-line, a Universității din Innsbruck, pentru utilizare în cadrul actului de predare, în universități implicate. În toate cele patru arii dezvoltate prin proiect, cadrele didactice din Departamentul Contabilitate și Audit al Universității de Vest, au avut contribuții, atât în ceea ce privește construcția studiilor, dar și în ceea ce predarea în grupele internaționale de studenți”, a declarat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, responsabilul de proiect din partea Universității de Vest.

Proiectul crează premisele cunoașterii preocupărilor academice ale cadrelor didactice implicate, precum și posibilitatea realizării de schimburi culturale și de bune practici între profesorii și studenții participanți la programele intensive, studiile oferind posibilitatea nu numai a creionării de rezultate, dar și a realizării de comparații între soluțiile naționale și cele internaționale în domeniul contabilității.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*