Sănătate

Încearcă dieta alcalină 7 zile și te vei simți mai bine

Încearcă dieta alcalină 7 zile și te vei simți mai bine
Adora Beauty

Dieta alcalină te poate ajuta să slăbești și să-ți îmbunătățești starea generală de sănătate. Aceasta este eficientă în combaterea inflamațiilor, artritei și cancerului.

Dieta alcalină – motive să o urmezi

 

Alimentele bogate în grăsimi și zaharuri ridică aciditatea din organism, cea care poate conduce la probleme de sănătate. Fiecare organism are pH-ul său ideal, iar o alimentație echilibrată nu face altceva decât să ajute organismul să funcționeze corect. Atunci când aiciditatea este crescută, corpul trebuie să își tragă mineralele din oase și organe pentru a stabili nivelul optim al pH-ului – 7,4. Acidoza (aciditatea crescută) conduce la boli precum scleroza multiplă, aritmia, boli de imunodeficiență, letargie. Acest lucru se întâmplă deoarece aciditatea încurajează inflamațiile, care contribuie la boli precum cancerul. Dieta alcalină elimină din aceste probleme și readuce corpul la o stare normală. PH-ul are un rol important pentru celulele organismului, deoarece le ajută să îți îndeplinească funcțiile.

Dieta alcalină – beneficii

Pe scala pH, valoarea 0 este total acidă, iar 14 este total alcalină. 7 este o valoare neutră. Micile fluctuații ale acestui echilibru poate avea efecte nedorite. De exemplu, sângele este de partea alcalină, cu un pH între 7,35 și 7,45. Acidul din stomac are nevoie de un pH de 3,5 sau pe aproape pentru a digera alimentele. Urina, pe de altă parte, schimbă valoarea pH-ului pentru a asigura sângelui valoarea optimă. Dieta alcalină se bazează pe faptul că dieta modernă cuprinde multe alimente acide care ajută la dezvoltarea inflamațiilor și bolilor. Alimentația corectă pentru păstrarea sănătății organismului este la numai un pas distanță de poftele culinare. Oricând poți încerca o astfel de dietă pentru a vedea cum te simți. Dieta alcalină te protejează de pietrele la rinichi, tensiune arterială, diabet, boli ale inimii, de oase. În plus, ajută în insomnie, memoriei, previne migrenele, balonarea și durerile musculare. Prin adoptarea unei diete alcaline nu înseamnă renunțarea la anumite alimente preferate, ci doar limitarea cantității acestora.

Acest tip de dietă ar trebui să includă consumul de:

 

– curmale

 

– smochine

 

– lămâi

 

– fenicul

 

– anghinare

 

– broccoli

 

– asparagus

 

– sfeclă roșie

 

– kale

 

– spanac

 

– conopidă

 

– năsturel.

 

Alături de ele mai sunt acceptate majoritatea fructelor, legumelor, soia, tofu, unele nuci, semințe, ulei de cocos, de măsline, de in.

 

Ce nu include, în cantități mari, sunt produsele lactate, ouăle, carnea, multe dintre cereale, alcoolul, cafeina, zahărul, alimente procesate.

 

De consumat limitat mai sunt margarina, porumbul, soia procesate, uleiul de floarea soarelui (este hidrogenat).

 

Nivelul de pH se poate afla în urma unor teste de urină.

 

Încearcă dieta alcalină 7 zile

 

Poți consuma alimentele alcaline permise sub ce formă dorești și în combinațiile preferate.

 

De exemplu, într-o zi poți mânca semințe de chia cu căpșuni și quinoa, portocală, salată, nuci și fructe uscate.

 

În aceeași zi, mai poți servi piept de pui la grătar cu cartof dulce, salată verde cu ulei de măsline și oțet din cidru de mere.

 

În altă zi te poți folosi de salată, castravete, avocado, fistic, grapefruit.

 

Având o varietate bogată de alimente sănătoase la îndemână poți prepara diverse mese delicioase astfel încât să nu simți că urmezi vreo dietă.

 

Varietatea preparatelor te va face să nu te plictisești la masă, ba din contră.

 

Discută și cu medicul tău despre dieta alcalină pentru mai multe sfaturi în această privință.

 

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

 

Sursa: Libertatea pentru femei

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*