Social

Circulație rutieră îngreunată pentru TIR-uri în zona trecerii frontierei prin Nădlac

Circulație rutieră îngreunată pentru TIR-uri în zona trecerii frontierei prin Nădlac

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze cu TIR-ul prin punctele de trecere frontieră Csanádpalota / Nădlac 2 (autostradă) şi Nagylak / Nădlac 1 că, din cauza controalelor vamale amănunţite, s-au format coloane lungi de 10-15 km, respectiv 5-8 km, dar fără a afecta circulaţia autoturismelor.

Se recomandă şi folosirea rutelor de trecere pe la punctele de frontieră  Battonya/Turnu  spre Arad, iar Csengersima/Cenad spre Timisoara.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta+3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta:+36305356912. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.ro și www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

(Foto: Protv)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*