Economic

5,5 milioane lei alocate pentru sprijinirea producătorilor de legume și fructe

5,5 milioane lei alocate pentru sprijinirea producătorilor de legume și fructe

Producătorii agricoli de legume și fructe din România vor primi sprijin financiar cu caracter temporar. Acest lucru le va permite beneficiarilor să-și recupereze o parte din pierderile suferite ca urmare a crizei cauzate de embargoul impus de Rusia.

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o hotărâre, măsura excepțională de sprijin cu caracter temporar, destinată acoperirii unei părți a pierderilor suferite de producătorii agricoli din sectorul legume și fructe care au efectuat măsura de retragere de pe piață în vederea distribuirii gratuite pentru produsele menționate anterior.

Valoarea maximă a sprijinului financiar care se acordă organizațiilor de producători din sectorul fructelor și legumelor, precum și producătorilor care nu sunt membri ai acestor organizații este de 5,5 milioane lei și se asigură ca sprijin aferent Fondului European de Garantare Agricolă, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017. Sprijinul financiar acordat acoperă activitățile desfășurate în perioada dintre data de 1 iulie 2016 și până la atingerea cantității de maximum 3.000 tone.

Sprijinul financiar extraordinar se acordă organizațiilor de producători din sectorul fructelor și legumelor recunoscute potrivit prevederilor europene în domeniu, precum și producători de fructe și legume care nu sunt membri ai unei organizații de producători recunoscute.

Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură efectuează plățile până la date de 30 septembrie 2017.

(Foto: tarnaveni.ro)


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*