Sănătate

Organismul nostru se reînnoiește la fiecare 7 ani! Iată ce modificări aduce fiecare etapă

Organismul nostru se reînnoiește la fiecare 7 ani! Iată ce modificări aduce fiecare etapă
Adora Beauty

Corpul uman este un organism complex, ce se află pe tot parcursul vieții într-o continuă schimbare și dezvoltare. Fiecare dintre noi trebuie să avem mare grijă cât de mult putem de sănătatea noastră, pentru a trăi cât mai mult.

Cercetătorii spun că organismul nostru se reînnoiește odată de la 7 ani și trece prin mai multe modificări importante de ordin psihic. Aceaste sunt diferite și au loc pe parcusul fiecărei etape.

Începând de la naştere şi până la vârsta de 7 ani

De la naştere şi până la împlinirea vârstei de 7 ani, copilul dobândeşte doar o cunoaştere orizontală a lumii, iar simţurile sale sunt în plin proces de dezvoltare, conform secretele.com. Astfel, copilul dezvoltă o conexiune puternică cu mama lui, iar primele senzaţii trăite sunt legate de vederea chipului. De asemenea, sunt foarte importante şi auzirea vocii mamei, gustarea laptelui acesteia, dar şi simţirea căldurii corpului ei. Acest ciclu primar se încheie odată ce copilul începe să cunoască mai bine lumea exterioară.

Stadiul dintre 7 – 14 ani

În perioada acestei etape, copilul dezvoltă o conexiune puternică cu tatăl şi capătă şi o cunoaştere verticală a lumii. Personalitatea copilului se dezvoltă foarte mult în această perioadă, iar tatăl devine un aliat de încredere în cunoaşterea lumii exterioare mediului familiei.

Stadiul dintre 14 – 21 de ani

În jurul vârstei de 14 ani, copilul începe să se revolte împotriva societăţii. Această etapă de viaţă marchează cea mai puternică dezvoltare intelectuală şi instalarea crizei adolescentine. În general, tinerii se opun normelor societăţii şi caută să schimbe lumea prin diverse acte de răzvrătire. Acest tip de revolta se manifestă mai ales prin încălcarea regulilor, încercarea de a-şi câştiga un grad mai mare de independenţă. De asemenea, apare tendința de aderare la grupuri sociale marginale, însuşirea de idei anarhiste şi desconsiderarea valorilor învechite.

Stadiul dintre 21 – 28 de ani

Acestă etapă marchează stingerea conflictului cu societatea şi depăşirea perioadei de revoltă. După au eșuat în tentativele lor de a schimba lumea, în acest stadiu oamenii se integrează în societate şi năzuie să-şi întreacă părinţii pe toate planurile. Printre altele, începe căutarea unei slujbe mai bune decât cea ocupată de părinţi şi a unei locuinţe mai ofertante. La această vârstă se înfiripă şi dorinţa de întemeiere a unei familii mai fericite decât cea de provenienţă. Această dorință se împlinește cu adevărat de regulă cu căsătoria, însă această idee diferă în funcție de fiecare individ.

Încheierea primului cadran al ciclurilor de 7 ani

Odată cu împlinirea vârstei de 28 de ani este marcată intrarea individului în cel de-al doilea cvadrant de viaţă.

Stadiul dintre 28 – 35 de ani

În acest stadiu, individul se concentrează tot mai mult asupra propriei familii. De obicei, la această vârstă oamenii decid să achiziţioneze o locuinţă mai bună şi o maşină nouă în vederea venirii, sau odată cu venirea pe lume a unui copil. Totuşi, dacă individul nu a depăşit în întregime primele 4 cicluri a câte 7 ani, pot interveni conflicte ce pot duce la destrămarea familiei întemeiate. Dacă perioada de conexiune cu mama a fost marcată de conflicte sau de traume, pot interveni conflicte în special în planul relaţiilor cu rudele de sex feminin (soacră, fiică, nepoate, surori). În cazul în care, perioada de conexiune cu tatăl a fost afectată în copilărie şi preadolescenţă, pot izbucni conflicte în special cu rudele de sex masculin (socru, fiu, nepoţi, fraţi). În situația în care individul nu a tranşat în totalitate revolta cu societatea în perioada adolescenţei, se poate ca acesta să se revolte din nou în această etapă de viaţă. Această situație poate avea drept consecinţe pierderea slujbei sau divorţul.

Stadiul dintre 35 – 42 de ani

În această etapă, individul o ia din nou de la capăt. După traversarea crizei anterioare, acesta învaţă din propriile greşeli şi foloseşte învăţăturile desprinse în scopul reconstruirii celui de-al doilea ciclu de viaţă. În general, individul petrece mai mult timp împreună cu familia şi părinţii. La această vârstă, persoanele divorţate pot începe să-şi caute alţi parteneri de viaţă. Au loc îmbunătăţiri şi pe planul relaţiilor sociale.

Stadiul dintre 42 – 49 de ani

Pe perioada acestui stadiu, individul încearcă să se impună în societate, iar nucleul vieţii sale devin mariajul şi copiii. Această etapă dă naştere la alte două tipuri de comportamente. În cazul în care individul pune accent pe aspectul material, el va căuta să strângă mai mulţi bani, să capete mai multă putere şi să-şi asigure un grad mai bun de confort. Dacă individul pune un accent mai mare pe aspectul intelectual, atunci caută să se cultive, să fie mai bine informat şi să-şi întregească şi întărească personalitatea. Stadiul culminează cu o criză identitară şi cu căutarea de răspunsuri la întrebări existenţiale tot mai dificile.

Stadiul dintre 49 – 56 de ani

Această perioadă marchează o creştere spirituală importantă. Individul se preocupă tot mai mult de valorile nemateriale şi de conectarea la aspectele nepieritoare ale universului. Aceste căutări spirituale pot continua până la moarte.

Încheierea celui de-al doilea cvadrant al ciclurilor de 7 ani

Existenţa individului continuă în aceleaşi cicluri de 4×7 ani, dar experienţele sunt trăite la un alt nivel. Stadiile sunt tranşate cu mult mai multă profunzime. Cu toate acestea, fiecare etapă  în parte aduce în prim plan aceleaşi probleme şi preocupări.

În anumite cazuri, individul poate alege să ocolească etapa de căutare şi creştere spirituală dintr-o frică exacerbată de moarte. Neîncheierea acestei etape poate duce însă la erodarea tuturor valorilor, rolurilor şi ideologiilor însuşite. De asemenea, duce și la traversarea din nou a fazelor de viaţă anterioare.

 

Sursa: avantaje.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*