Life-style

Instalație string art de mari dimensiuni în centrul Timișoarei

Instalație string art de mari dimensiuni în centrul Timișoarei

Parcul Castelului din Timişoara prinde viaţă şi culoare, prin creativitatea tinerilor. La iniţiativa  studenţilor din organizaţia Facultăţii de Arhitectură- Asociaţia de la 4-, cu sprijinul echipei Cufir şi al Timişoara-Capitala Tineretului din România, una dintre cele mai mari instalaţii urbane de string art din țară se află de astăzi în Parcul Castelului- situat în centrul oraşului, în zona Castelului Huniade. „String art” este tehnica prin care artiştii creează opere folosind aţe şi cuie bătute în lemn.

La realizarea și montarea ansamblului- Labirintul din Castel– au lucrat peste 20 de tineri, s-au folosit 10 kilometri de ață colorată, aproape 2 metri cubi de lemn și peste 1500 de cuie. Dimensiunile instalației o fac să fie în topul celor mai mari instalații de string art din România: structura măsoară 25 de metri pătrați, iar înălțimea atinge, în cel mai înalt punct, 6 metri.

Labirintul din Castel este primul pas al unei inițiative complexe- Animă-un parc!”, prin care, sub egida programului Timișoara-Capitala Tineretului din România, ne dorim revitalizarea mai multor spații urbane din oraș.

 

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*