Sport

Îți place fotbalul și vrei să faci mișcare? Vino în Liga Prieteniei din Timișoara și înscrie-ți echipa

Îți place fotbalul și vrei să faci mișcare? Vino în Liga Prieteniei din Timișoara și înscrie-ți echipa

Liga Prieteniei a ajuns la al doilea sezon în Timișoara, iar fotbaliștii amatori care se înscriu în această competiție cât se poate de asemănătoare unei competiții oficiale profesioniste, vor avea mari surprize și vor beneficia inclusiv de premii și chiar meciuri internaționale.

Liga Prieteniei a fost înființată în 2014, de un tânăr judecător (atenție, nu doar jucător!) ambițios din Giurgiu. Laurențiu Modoran este numele inițiatorului acestui proiect care a ”prins”, deja, la nivel național. Proiectul s-a dezvoltat gradual, iar după Bucureşti, această competiție a început să facă furori printre fotbaliștii amatori sau doar oameni dispuși să facă mișcare. Liga Prieteniei a ajuns și în alte părţi ale ţării și chiar în afara ei, numărul de echipe şi de jucători crescând constant.

Modoran susține că echipele implicate în Liga Prieteniei se bucură de un maxim de respect din partea organizatorilor, mai ales că parteneriatul dintre organizatori și echipe se face în baza unui contract-tip, pe care cele două părţi îl semnează. Fiecare echipă achită o taxă de participare, plus o taxă aferentă fiecărui meci, banii fiind destinați pentru buna organizare a competiţiei şi, mai ales, către fondul de premiere şi de… petreceri.

Ce plătesc jucătorii? Terenul, arbitrul -care este licenţiat-, un îndrumător de teren, un asistent medical şi, atenţie(!), un cameraman care filmează curca 10-12 minute din fiecare meci, dar și a un IT-ist care introduce în baza de date informații despre meciuri şi despre fiecare jucator în parte, precum şi flash-interviurile realizate imediat după meci.

Cu alte cuvinte, ”Liga Prieteniei” împlineşte visul oricărui fotbalist amator de a se ”compara” cu fotbaliștii adevărați care evoluează în Liga I sau alte campionate importante din lume.

În ceea ce privește competiția desfășurată la Timișoara, Liga Prieteniei are o ”Liga I” care în sezonul precedent a avut numai 5 competitoare, însă anul acesta numărul lor s-a dublat, aici fiind înscrise 10 echipe. Acestea sunt: Portocala Dilie, Poker Stars, Juventus Timișoara, Mia San Mia, FC Dream Team, Dedeman Timișoara, Viola Timișoara, Tim United, A.C. Lipovei și FC Rapid Timișoara. Așa cum puteți observa, numele echipelor este cât se poate de variat, unele reprezentând nume de cartiere, ”branduri” fotbalistice, sau nume haioase, cum e ”Portocala Dilie”.

Cum se joacă? Echipele sunt formate din maximum 20 de oameni legitimați, iar pe teren, fiind vorba despre terenuri mici de fotbal, cu gazon sintetic, se intraă în formație de 5 jucători de câmp la care se adaugă un portar. În Liga I a Prieteniei Timișoara, echipamentele de joc sunt obligatorii pentru sportivii aflați în teren. Partidele se joacă la baza sportivă Nefer Prod, situată pe strada Ioan Slavici nr.113, din capitala Banatului. Baza are în dotare terenuri de fotbal cu gazon natural sau cu iarbă sintetică, dar și teren de tenis cu suprafață semirapidă (vezi mai multe AICI).

Întrucât prima ligă a acestei competiții a debutat deja, organizatorii mai așteaptă încă trei săptămâni pentru a demara și cea de-a doua ligă, unde sunt așteptați să se înscrie toți cei care vor să joace fotbal de plăcere, să facă mișcare constant, dar mai multe detalii cu privire la Liga Prieteniei puteţi accesa site-ul www.ligaprieteniei.com, precum şi pagina de Facebook Liga Prietenei sau Liga Prieteniei Timișoara. Înscrierile și detalii despre Liga a II-a a Prieteniei Timișoara, se pot obține de la Daniel Zaharie, la numărul de telefon 0725.013.749.

Siteul nostru, www.obsetsevatordetimis.ro, vă va ține la curent cu desfășurarea acestei competiții pentru că susținem sportul și mișcarea în aer liber, la fel cum fac și cei care organizează Liga Prieteniei, atât la Timișoara cât și în afara ei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*