Sănătate

Florian Bodog dă asigurări că la finele lui 2017 vor veni primele ambulanțe achiziționate de Ministerul Sănătății

Florian Bodog dă asigurări că la finele lui 2017 vor veni primele ambulanțe achiziționate de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Florian Bodog a anunţat un nou protocol pe achiziţia ambulanţelor. Astfel că acesta speră că până la sfârșitul anului să vină primele ambulanțe achiziționate de către Ministerul Sănătății, în baza unui protocol semnat cu Ministerul de Interne, respectiv, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Prezent duminică la Timișoara, ministrul a purtat discuții cu autoritățile despre lucrările la mai multe obiective medicale: Institutul Oncologic, un nou corp de clădire la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu’”, o nouă maternitate în arealul Spitalului Județean și dotări pentru Centrul de Mari Arși din cadrul Casei Austria.

În privința subiectului legat de ambulanțe, ministrul a explicat că procedura a demarat la începutul acestui an, pe baza unui acord anterior încheiat între Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, dar a fost contestată și scoasă de pe SEAP de către IGSU, la solicitarea Agenției Naționale de Achiziții Publice, considerând că sunt unele inadvertențe între contract și caietul de sarcini.“Noi vrem să aducem ambulanțe pentru oameni cât mai repede și vrem ca toată această procedură să se desfășoare legal. Tot în acest timp, am primit un punct de  vedere de la ANAF, care mi-a spus că acest protocol încheiat între Ministerul Sănătății și IGSU este lovit de nulitate, pentru că este încheiat în baza unei legi care nu mai există. Legea achizițiilor publice s-a schimbat în 2016, motiv pentru care am făcut un nou protocol, am avut o discuție cu doamna ministru de Interne, săptămâna trecută, și am înaintat acest protocol la MAI. Eu sunt gata să îl semnez dacă și MAI este de acord să îl semneze. Dacă domnul secretar de stat Arafat vine cu o altă propunere legală, subliniez, care să scurteze această procedură, eu sunt deschis și putem să rezolvăm prin dialog. Eu cred că acest conflict este oarecum artificial și motivele invocate sunt artificiale”, a subliniat ministrul.

În plus, Ministrul Sănătății a precizat că are deja soluția pentru ieșirea din criză.  “Eu mâine mă voi întâlni cu doamna ministru de Interne, am și avut azi o discuție telefonică cu domnia sa. Din câte am înțeles, și domnul prim-ministru se va implica în această discuție și vom lua o decizie astfel încât pacienții să nu aibă de suferit. Nu vreau spunem pe posturile de televiziune că mor pacienții, că nu mai sunt ambulanțe. Numai la Timișoara, din câte știu eu, s-au cumpărat patru ambulanțe de către Consiliul Județean, două au fost date la ISU și două la Serviciul de Ambulanță. Ambulanțe există, nu suntem în situație de colaps, dar am toată disponibilitatea și toată aplecarea să rezolv această problemă și să demarăm această procedură de achiziție pentru ambulanțe în condiții legale”.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*