La Timișoara a început cea de-a III-a ediție a Timișoara Food Summit 2024!
Evenimentul aduce împreună experți, cercetători, antreprenori și profesioniști din domeniile agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail, HoReCa și sectoare conexe din România. Printre invitați se numără Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii.
Deschiderea oficială a fost marcată de un discurs inspirator al rectorului Universității, Prof. Univ. Dr. Alin Cosmin Popescu, care a subliniat importanța colaborării între mediul academic, industrie și autorități pentru a asigura un sistem alimentar sustenabil, care să răspundă nevoilor prezentului și viitorului.„Timișoara Food Summit 2024 reprezintă o platformă de dialog și inovație, unde putem explora soluții eficiente pentru problemele curente ale sistemului alimentar, de la producție la consum. Este esențial să ne concentrăm pe metode ecologice și sustenabile, care să protejeze resursele noastre și să promoveze o alimentație sănătoasă. Suntem mândri că Timișoara a devenit un punct de reper în harta evenimentelor dedicate sustenabilității alimentare. Această ediție a summit-ului promite să fie una memorabilă, cu idei inovatoare și soluții practice pentru un viitor alimentar mai sustenabil”, a declarat rectorul USVT.
Programul evenimentului include prezentări de lucrări științifice, sesiuni de networking. De asemenea, participanții au avut ocazia de a discuta cu lideri de opinie și experți recunoscuți la nivel național și internațional, care au împărtășit din experiențele și cercetările lor.
Timișoara Food Summit 2024 își propune să creeze un punct de întâlnire pentru actorii cheie din aceste industrii, facilitând discuții constructive despre provocările curente și viitorul sustenabil al sectorului alimentar.
Temele majore care se vor dezbate în cadrul Summit-ului
– Soluții la multitudinea de crize: Strategii de redresare pentru sectorul agricol și alimentar.
– Perspective în 2025: Procesare cu valoare adăugată, dezvoltare sustenabilă și politici fiscale.
– Sustenabilitate în agricultură: Inovație, cercetare și implementare în contextul noilor tehnologii.
– Comunicare, Branding și Reputație: Rolul AI în promovarea produselor alimentare românești.
– Export: Creșterea reputației produselor, firmelor și a țării pe piața globală.
Timișoara Food Summit 2024, va beneficia de prezența unor speakeri de marcă care vor împărtăși expertiza și abordează subiecte variate, de la strategii de dezvoltarea afacerilor în sectorul alimentar până la soluții tehnologice pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare.